Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се поевтиняване на природния газ с около 2% през септември

Снимка: Pixabay

Природният газ ще поевтинее с около 2 процента през септември, прогнозират от “Булгаргаз”. Това става ясно от подаденото заявление в Комисията за енергийно и водно регулиране.

От дружеството информират, че през следващия месец ще бъдат използвани количества, доставяни по дългосрочния договор с Азербайджан, както и от газохранилището в Чирен.

Енергийният регулатор ще определи окончателната цена на 1 септември, след като “Булгаргаз” актуализира предложението си и бъде проведено обществено обсъждане.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската земеделска земя трайно поскъпва след влизането на България в ЕС

Земеделската земя в страната поскъпна над два пъти, или със 108,7% за последните 7 години, показват данните на Националния статистически институт. През 2016 г. средната цена на декар ниви е била 770 лв., а за миналата година е 1607 лв. за декар...

публикувано на 13.08.24 в 11:13

Представят Благоевград като интересно място за живеене и бизнес

"Ела (си) в Благоевград" е мотото на тридневен форум, организиран от екипа на кмета Методи Байкушев. Целта на събитието е да привлече и мотивира благоевградчани, работещи и развиващи бизнес навън, да се завърнат и да се реализират в родното си място...

публикувано на 12.08.24 в 11:18

Расте потребителското доверие и готовността за харчене на пари

Потребителското доверие нараства през юли с 5,6 пункта, сочи проучване на Националния статистически институт. По оценка на потребителите общата икономическа ситуация в страната за последните 12 месеца се подобрява, очакванията за следващите 12..

публикувано на 08.08.24 в 13:47