Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят Благоевград като интересно място за живеене и бизнес

Снимка: Община Благоевград

"Ела (си) в Благоевград" е мотото на тридневен форум, организиран от екипа на кмета Методи Байкушев. Целта на събитието е да привлече и мотивира благоевградчани, работещи и развиващи бизнес навън, да се завърнат и да се реализират в родното си място. 

Предвидени са срещи с успели в бизнеса местни жители, с външни фирми и мениджъри, които ще представят своя модел на работа, както и възможностите да привлекат кадри към своите компании. По време на форума кметът ще представи стратегията за развитие на Благоевград за следващите 3 години. Десетки местни фирми ще участват в бизнес изложение.
 
Откриването е от 20 ч. в понеделник на централния площад в Благоевград. Областният град, като център на Югозападна България се намира на Автомагистрала "Струма", която го прави изключително комуникативен център между столицата София и бизнес потока по Коридор №10 към Гърция. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Расте потребителското доверие и готовността за харчене на пари

Потребителското доверие нараства през юли с 5,6 пункта, сочи проучване на Националния статистически институт. По оценка на потребителите общата икономическа ситуация в страната за последните 12 месеца се подобрява, очакванията за следващите 12..

публикувано на 08.08.24 в 13:47

За една година българите с активи в криптовалута са нараснали от 150 302 на 407 000

Πoвeчe oт 407 000 дyши в Бългapия ca инвecтиpaли в цифpoви aĸтиви, сочат най-новите данни на cингaпypcĸaтa финтex ĸoмпaния Тrірlе-А  Приблизително всеки 16-и българин пpитeжaвa и изпoлзвa ĸpиптoвaлyти. Сред тях са ĸaĸтo xopaтa, ĸoитo caми cъxpaнявaт..

публикувано на 01.08.24 в 12:10

Българите държат в банките над 75 млрд. евро, растат и парите от емиграцията

Депозитите в банките за първото тримесечие на 2024 г. са достигнали рекордните 150 млрд. лв. От януари до март влоговете са нараснали с 2,7 млрд. лв. или с 1,8%. Увеличението се дължи главно на нарасналите депозити на домакинствата, съобщи Българската..

публикувано на 25.07.24 в 09:35