Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училище “Родолюбче” в Торонто насърчава възпитаниците си чрез извънкласни занимания

Снимка: Българско училище "Родолюбче"

Съботно-неделното училище “Родолюбче” в Торонто представи дейностите и инициативите, в които могат да се включат учениците наред с усвояването на българския език.

От вълнуващите коледни тържества и празнични концерти до уютните седенки – нашите извънкласни дейности преливат от вдъхновение.” С тези думи ръководството на българското училище прикани настоящите и бъдещите си възпитаници да се присъединят към клубовете по интереси.

Всяка година се организират състезания и конкурси, отбелязващи образователния напредък на учениците. Освен това възпитаниците участват със свои творчески изпълнения в българските празници и годишни. На засилен интерес се радват и традиционните седенки, по време на които деца, родители и учители четат български народни приказки или заедно изработват мартеници и сурвачки.

Благодарение на извънкласните занимания до момента са издадени две детски книжки със стихотворения и разкази, написани от ученици на българското училище.

“Родолюбче” отваря врати на 15 октомври 2015 г., а негов основател и настоящ директор е Мая Василиева. Първоначално училището има само един филиал в Ийст Йорк, но през годините – в отговор на желанието на родителите, са разкрити още пет в Етобико, Вон, Китченер, Нюмаркет и Маркъм.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!