Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училище “Родолюбче” в Торонто насърчава възпитаниците си чрез извънкласни занимания

Снимка: Българско училище "Родолюбче"

Съботно-неделното училище “Родолюбче” в Торонто представи дейностите и инициативите, в които могат да се включат учениците наред с усвояването на българския език.

От вълнуващите коледни тържества и празнични концерти до уютните седенки – нашите извънкласни дейности преливат от вдъхновение.” С тези думи ръководството на българското училище прикани настоящите и бъдещите си възпитаници да се присъединят към клубовете по интереси.

Всяка година се организират състезания и конкурси, отбелязващи образователния напредък на учениците. Освен това възпитаниците участват със свои творчески изпълнения в българските празници и годишни. На засилен интерес се радват и традиционните седенки, по време на които деца, родители и учители четат български народни приказки или заедно изработват мартеници и сурвачки.

Благодарение на извънкласните занимания до момента са издадени две детски книжки със стихотворения и разкази, написани от ученици на българското училище.

“Родолюбче” отваря врати на 15 октомври 2015 г., а негов основател и настоящ директор е Мая Василиева. Първоначално училището има само един филиал в Ийст Йорк, но през годините – в отговор на желанието на родителите, са разкрити още пет в Етобико, Вон, Китченер, Нюмаркет и Маркъм.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Теодор Ушев - с награда за цялостно творчество от кинофестивал в Италия

Десетото издание на фестивала Animaphix за анимационни филми в Сицилия, Италия посвети специална ретроспектива на българския творец Теодор Ушев и го удостои с наградата "Ренато Гутузо" за 2024 г. за цялостно творчество и за принос в развитието на..

обновено на 23.07.24 в 10:09
Хор Yasna Voices

Хор Yasna Voices изпълнява българска музика в Ню Йорк

Първият български женски ансамбъл в Ню Йорк Yasna Voices е част от програмата на фестивала La Casita в Линкълн Център в Ню Йорк. Последният фестивален ден, в който ще участва Yasna Voices, започва в 16,30 ч., събитието е с вход свободен. "Благодарим на..

публикувано на 21.07.24 в 14:57
София и Ирина Кушлеви

Основателките на училище "Зора" в Ричмънд: Да пазим корените и българския си дух!

През 2014 г. в град Ричмънд, столицата на щата Вирджиния в САЩ, започва историята на българското неделно училище "Зора". И, ако преди десет години неговите възпитаници са едва 14, днес те са тройно повече. За да заведат детето си на българско..

публикувано на 21.07.24 в 08:48