Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ искат оставка на вътрешния министър и бързо отиване на избори

Снимка: БГНЕС

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов категорично трябва да бъде освободен. Призовавам президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев да намерят формула, за да изберат някой приемлив и по най-бързия начин да отиваме на избори. За това призова на пресконференция лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Вчера видях недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството – недопустимо", аргументира се той. От ГЕРБ са категорични, че няма нарушение на Конституцията след отказа на президента Румен Радев да издаде указа за назначаването на служебния кабинет, предложен от Горица Грънчарова-Кожарева. Президентът отказа да подпише указ заради оставането в кабинета на Стоянов като вътрешен министър. 

"Държавата не може да става заложник на вътрешен министър", заяви Борисов. Според политика кандидатът за служебен премиер е постъпила много прибързано и е трябвало да представи на президента ново име за служебен вътрешен министър. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутати предлагат да има камери в асаньорите и кулоарите на НС заради случаите на насилие

Депутати от ПП-ДБ и от разпадналата се парламентарна група на “Величие” внесоха проект на решение за поставяне на камери за видеонаблюдение в асансьорите и вътрешните коридори на Народното събрание. Целта е да бъде гарантирана сигурността на народните..

публикувано на 17.08.24 в 09:56

Парламентът може да заседава извънредно за клетва на новия служебен кабинет

Служебният кабинет с премиер Горица Грънчарова-Кожарева може да положи клетва на извънредно заседание на парламента във вторник. Това съобщи от парламентарната трибуна председателстващият заседанието Йордан Цонев: "Вероятно ще има извънредно заседание..

публикувано на 16.08.24 в 17:22

По съседски: Събития с балкански адрес

В Турция ще взимат пръстови отпечатъци на пристигащите чужденци Турските власти планират да взимат пръстови отпечатъци на чужденците, пристигащи в страната. Това съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая пред..

публикувано на 16.08.24 в 10:50