Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ искат оставка на вътрешния министър и бързо отиване на избори

Снимка: БГНЕС

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов категорично трябва да бъде освободен. Призовавам президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев да намерят формула, за да изберат някой приемлив и по най-бързия начин да отиваме на избори. За това призова на пресконференция лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Вчера видях недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството – недопустимо", аргументира се той. От ГЕРБ са категорични, че няма нарушение на Конституцията след отказа на президента Румен Радев да издаде указа за назначаването на служебния кабинет, предложен от Горица Грънчарова-Кожарева. Президентът отказа да подпише указ заради оставането в кабинета на Стоянов като вътрешен министър. 

"Държавата не може да става заложник на вътрешен министър", заяви Борисов. Според политика кандидатът за служебен премиер е постъпила много прибързано и е трябвало да представи на президента ново име за служебен вътрешен министър. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Протест срещу използването на вътрешното министерство за политически цели

Униформени и цивилни служители на вътрешното министерство протестираха до парламента в защита на служебния министър Калин Стоянов. "След всяка смяна започват преназначения и става страшно. На всекиго от нас омръзна да се използват полицаите, и не е..

публикувано на 12.08.24 в 13:12
Калин Стоянов

Горица Грънчарова-Кожарева е подложена на брутален натиск да не бъда министър

“ Останах с усещането, че бъдещият служебен премиер е подложен на огромен, дори, бих казал, брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство .” Този коментар направи служебният вътрешен министър..

публикувано на 10.08.24 в 15:45
Илияна Йотова

Новият служебен кабинет не е на президента

Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира, че и към новото служебно правителство ще бъдат отправени обвинения в политическа употреба. Го рица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер “ Този служебен кабинет не е на президента. Време е да се..

публикувано на 10.08.24 в 10:27