Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбит е канал за трафик на мигранти през т.нар. "Западно-Балкански маршрут"

Снимка: БТА

Неутрализирана е организирана международна група, съставена от сирийски, йордански, български и молдовски граждани, съобщи МВР. Специализираната полицейска операция по пресичане на контрабанден канал за мигранти през т.нар. "Западно-Балкански маршрут" (Турция през България, Сърбия и Румъния за Западна Европа) е проведена на 19 август на територията на област Пловдив. В действията си българските служби са подпомогнати от представители на ЕВРОПОЛ, командировани в България, служители на граничната полиция и на дирекциите за борба с организираната престъпност на Румъния и Молдова.

По данни към момента българският участник в схемата е отговарял за осигуряване на автомобили и контрол при транспортирането. Групата е набирала шофьори от Молдова чрез различни интернет платформи и е осигурявала пътуването им през Румъния до България. След влизането на нелегалните мигранти на територията на страната ни те бивали "поемани" и транспортирани с автомобили, управлявани от молдовски граждани. В рамките на операцията са задържани общо 8 лица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тимчо Муцунски / Иван Кондов

Скопие иска отстъпки за вписването на българите в македонската Конституция

Отложеното действие на конституционните промени е ключово за нас, заяви македонският външен министър Тимчо Муцунски пред скопската телевизия "Сител". Той защити позицията на своето правителство, че българите трябва да бъдат вписани като малцинство в..

публикувано на 20.08.24 в 09:49

SOS за Боянското блато - ще оцелее ли уникалната екосистема край София от набезите на бизнеса?

Боянското блато е единствената естествена влажна зона на територията на София, която е все още дом на редица защитени видове водна растителност, земноводни и влечуги. Природното явление е разположено на 670 м надморска височина в местността..

публикувано на 20.08.24 в 08:03

Жълт код за опасни валежи е подаден в 13 области на страната

Във вторник  още преди обяд в по-голямата част от Западна, а в следобедните часове и в Централна България ще има валежи и гръмотеници. Има вероятност за градушки и силен вятър. На изток ще е слънчево. Минималните температури ще са между 17° и 21°, в..

публикувано на 19.08.24 в 19:05