Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще е топло, слънчево, със следобедни заоблачавания и валежи

Снимка: БТА

В четвъртък ще е слънчево с облачност в следобедните часове предимно в планините. Там и на места в Дунавската равнина и Горно-Тракийската низина ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 17°. Максималните ще са от 31° до 38°, в столицата 32°.   

По Черноморието ще е слънчево, с югоизточен бриз. Температурите на въздуха ще са до 28°-32°. Морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Над планините ще е облачно. След обяд главно в западните и централни дялове на Стара планина и в Рило-Родопския масив ще превали и прегърми. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 23°, на 2000 м до 16°.

В петък ще е слънчево, след обяд над планините ще се заоблачава и ще превали. 

В Европа на Пиренейския п-в, Франция, Бенелюкс, централната част на континента и Италия ще е слънчево. След обяд на север и в Централна Европа ще се заоблачи и превали. Слънчево ще е над Източна Европа. Ще е облачно с дъждове над Британските о-ви, в Северна Европа, Прибалтика, Беларус и Украйна.

Над Балканите ще е слънчево с облаци и превалявания над планините. 

В Лондон и Париж ще е 21° и 24°. В Берлин и в Москва се очакват 24° и 26°. В Мадрид и в Рим ще е 36° и 31°. В Атина и в Белград ще е 34° и 29°, в Истанбул 32°. Най-горещата евростолица ще е Букурещ с 38°. 

Във Ванкувър и Монреал ще е 22° и 14°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 24° и 17°. В Лос Анжелис се очакват 31°, в Маями и в Мексико сити ще e 32° и 24°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 13° и 27°. В Дубай и в Йерусалим ще е 38° и 33°.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Югозападно горско стопанство

Мълния разпали нов пожар в българската част на планината Славянка

Нов пожар е възникнал в късната вечер на 19 август в планината Славянка, близо до българо-гръцката граница. Пламъците са тръгнали под Царев връх. Според Югозападното горско стопанство в Благоевград вероятната причина е паднала мълния. Огънят е обхванал..

публикувано на 20.08.24 в 10:07
Тимчо Муцунски / Иван Кондов

Скопие иска отстъпки за вписването на българите в македонската Конституция

Отложеното действие на конституционните промени е ключово за нас, заяви македонският външен министър Тимчо Муцунски пред скопската телевизия "Сител". Той защити позицията на своето правителство, че българите трябва да бъдат вписани като малцинство в..

публикувано на 20.08.24 в 09:49
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил поздрави киевския митрополит от Московската патриаршия

Българският патриарх Даниил изпрати писмо до Киевския и на цяла Украйна митрополит Онуфрий, съобщи Българската патриаршия. В посланието пише: "Ваше Блаженство, на днешната дата точно преди 10 години бе извършено Вашето тържествено въдворяване за..

публикувано на 20.08.24 в 09:47