Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат Епископската базилика на Филипопол да влезе в списъка на ЮНЕСКО

Епископската базилика на Филипопол в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Епископската базилика на Филипопол е ярък пример как се подпомага развитието на българския културен туризъм, заяви служебният министърът на туризма Евтим Милошев на среща с Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България". 

"Включването на базиликата в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО ще е изключително полезно. Сами знаете, че присъствието на всеки обект в този списък привлича туристи и сме готови да обединим усилията си това да стане реалност", изтъкна Шилър.

Милошев определи идеята като вдъхновяваща кауза, за която Министерството ще работи активно. Като приоритет за развитието на туризма в България министър Милошев посочи изготвянето на дигитална карта на културно-историческите обекти в България и възстановяване и модернизиране на термални съоръжения в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Археолозите откриха богато погребение на тракийски войн от римската епоха

Ценни и уникални археологически находки са разкрити при разкопки в землището на тополовградското село Капитан Петко войвода, съобщи БТА. Археолозите под ръководството на Даниела Агре са се натъкнали на вероятна гробница на тракийски аристократ на римска..

публикувано на 22.08.24 в 14:34

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00
Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43