Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат Епископската базилика на Филипопол да влезе в списъка на ЮНЕСКО

Епископската базилика на Филипопол в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Епископската базилика на Филипопол е ярък пример как се подпомага развитието на българския културен туризъм, заяви служебният министърът на туризма Евтим Милошев на среща с Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България". 

"Включването на базиликата в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО ще е изключително полезно. Сами знаете, че присъствието на всеки обект в този списък привлича туристи и сме готови да обединим усилията си това да стане реалност", изтъкна Шилър.

Милошев определи идеята като вдъхновяваща кауза, за която Министерството ще работи активно. Като приоритет за развитието на туризма в България министър Милошев посочи изготвянето на дигитална карта на културно-историческите обекти в България и възстановяване и модернизиране на термални съоръжения в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България иска от ЕС защита срещу прекомерния внос на яйца от Украйна

България иска от Еврокомисията да задейства защитен механизъм за българските производители на яйца заради прекомерен внос от Украйна, съобщи министърът на земеделието и храните Георги Тахов. На среща с представители на Асоциацията за промишлено..

публикувано на 21.08.24 в 08:37

Подаден е жълт код за горещо време в 8 области на Източна България

В сряда  на запад в страната ще е облачно и дъждовно с гръмотевици. Има условия за градушки. Над Източна България ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са между 16° и 21°, в София 18°. Максималните ще са от 27° до 37°, в столицата 27°...

публикувано на 20.08.24 в 19:05

Разбит е канал за трафик на мигранти през т.нар. "Западно-Балкански маршрут"

Неутрализирана е организирана международна група, съставена от сирийски, йордански, български и молдовски граждани, съобщи МВР. Специализираната полицейска операция по пресичане на контрабанден канал за мигранти през т.нар. "Западно-Балкански маршрут"..

публикувано на 20.08.24 в 18:50