Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До понеделник служебният премиер трябва да представи нов състав на кабинета

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев възложи на служебния премиер Димитър Главчев да предложи нов състав на служебно правителство. "Кризата в една институция не може да бъде гасена с разпалване на пожар в друга. Следва да предложите внимателно промени в състава на Министерския съвет. Настоявам вашето правителство да превърне в свой основен приоритет битката с купения вот. Очаквам до понеделник да ми предложите състав на Министерския съвет, който убедително да се вписва в това. След това аз ще напиша указ и още същия ден вие да положите клетва. При успех изборите ще са на 27 октомври", каза Радев.

Основната ми задача ще бъде да се свали политическото напрежение, в понеделник ще представя състав на служебен кабинет, отговори Главчев.

"Винаги може човек да се справи и по-добре. Аз няма за какво да се срамувам за работата на правителството, на което съм все още служебен премиер. Никой не оспори, че изпълнихме добре основната си задача – да организираме честни, свободни и прозрачни избори. Едновременно с това запазихме от години определения път на България, свързан с Европа", заяви служебният премиер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тошко Йорданов

Политиците търсят изход от кризата със служебното правителство

"Това не бе никакъв председателски съвет. Той не може да реши нищо", заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Според политика на срещата, свикана в парламента от "Продължаваме промяната – Демократична България"..

публикувано на 20.08.24 в 13:15

ГЕРБ искат оставка на вътрешния министър и бързо отиване на избори

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов категорично трябва да бъде освободен. Призовавам президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев да намерят формула, за да изберат някой приемлив и по най-бързия начин да отиваме на избори. За това..

публикувано на 20.08.24 в 11:16

Изборите се отлагат, президентът не прие проектокабинета “Кожарева”

Президентът Румен Радев не прие оставането на Калин Стоянов за министър на вътрешните работи и отказа да подпише указ за назначаване на служебно правителство, начело с Горица Грънчарова - Кожарева. Държавният глава поиска от номинираната за..

обновено на 19.08.24 в 16:24