Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ искат оставка на вътрешния министър и бързо отиване на избори

Снимка: БГНЕС

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов категорично трябва да бъде освободен. Призовавам президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев да намерят формула, за да изберат някой приемлив и по най-бързия начин да отиваме на избори. За това призова на пресконференция лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Вчера видях недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството – недопустимо", аргументира се той. От ГЕРБ са категорични, че няма нарушение на Конституцията след отказа на президента Румен Радев да издаде указа за назначаването на служебния кабинет, предложен от Горица Грънчарова-Кожарева. Президентът отказа да подпише указ заради оставането в кабинета на Стоянов като вътрешен министър. 

"Държавата не може да става заложник на вътрешен министър", заяви Борисов. Според политика кандидатът за служебен премиер е постъпила много прибързано и е трябвало да представи на президента ново име за служебен вътрешен министър. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тошко Йорданов

Политиците търсят изход от кризата със служебното правителство

"Това не бе никакъв председателски съвет. Той не може да реши нищо", заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Според политика на срещата, свикана в парламента от "Продължаваме промяната – Демократична България"..

публикувано на 20.08.24 в 13:15

Изборите се отлагат, президентът не прие проектокабинета “Кожарева”

Президентът Румен Радев не прие оставането на Калин Стоянов за министър на вътрешните работи и отказа да подпише указ за назначаване на служебно правителство, начело с Горица Грънчарова - Кожарева. Държавният глава поиска от номинираната за..

обновено на 19.08.24 в 16:24

Дезинформация е, че Горица Кожарева няма да успее да състави кабинет

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надежда, че номинираната за служебен министър-председател Горица Кожарева ще успее да представи състав на правителство. По думите й, друго твърдение, писание и внушение е дезинформация . Попитана какво ще се..

публикувано на 18.08.24 в 09:07