Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До понеделник служебният премиер трябва да представи нов състав на кабинета

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев възложи на служебния премиер Димитър Главчев да предложи нов състав на служебно правителство. "Кризата в една институция не може да бъде гасена с разпалване на пожар в друга. Следва да предложите внимателно промени в състава на Министерския съвет. Настоявам вашето правителство да превърне в свой основен приоритет битката с купения вот. Очаквам до понеделник да ми предложите състав на Министерския съвет, който убедително да се вписва в това. След това аз ще напиша указ и още същия ден вие да положите клетва. При успех изборите ще са на 27 октомври", каза Радев.

Основната ми задача ще бъде да се свали политическото напрежение, в понеделник ще представя състав на служебен кабинет, отговори Главчев.

"Винаги може човек да се справи и по-добре. Аз няма за какво да се срамувам за работата на правителството, на което съм все още служебен премиер. Никой не оспори, че изпълнихме добре основната си задача – да организираме честни, свободни и прозрачни избори. Едновременно с това запазихме от години определения път на България, свързан с Европа", заяви служебният премиер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Временновластието става характерна черта на политическата ситуация в България

България се изправя пред седмите поред парламентарни избори за последните три години. Причината е, че за пореден път и трите проучвателни мандата, връчвани от президента на парламентарно представените партии, останаха нереализирани. Какво е..

публикувано на 06.08.24 в 12:15
Рая Назарян

Председателят на парламента отказа да е служебен премиер

"Най-важното за един служебен премиер е да осигури провеждането на честни и прозрачни избори и ярките политически лица няма да доведат до доверие в този процес". Това заяви председателят на парламента Рая Назарян от ГЕРБ на среща с президента..

публикувано на 05.08.24 в 16:25

България поема към поредни парламентарни избори

След като парламентарната група на партия "Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство, президентът Румен Радев продължава с процедурата по назначаване на служебно правителство и насрочване на седми предсрочни..

публикувано на 05.08.24 в 13:44