Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До понеделник служебният премиер трябва да представи нов състав на кабинета

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев възложи на служебния премиер Димитър Главчев да предложи нов състав на служебно правителство. "Кризата в една институция не може да бъде гасена с разпалване на пожар в друга. Следва да предложите внимателно промени в състава на Министерския съвет. Настоявам вашето правителство да превърне в свой основен приоритет битката с купения вот. Очаквам до понеделник да ми предложите състав на Министерския съвет, който убедително да се вписва в това. След това аз ще напиша указ и още същия ден вие да положите клетва. При успех изборите ще са на 27 октомври", каза Радев.

Основната ми задача ще бъде да се свали политическото напрежение, в понеделник ще представя състав на служебен кабинет, отговори Главчев.

"Винаги може човек да се справи и по-добре. Аз няма за какво да се срамувам за работата на правителството, на което съм все още служебен премиер. Никой не оспори, че изпълнихме добре основната си задача – да организираме честни, свободни и прозрачни избори. Едновременно с това запазихме от години определения път на България, свързан с Европа", заяви служебният премиер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите ратифицираха договор за придобиване на боеприпаси за "Страйкър"

В Народното събрание беше ратифициран международен договор за придобиване на боеприпаси за машини "Страйкър", предаде БТА. Договорът от правителството на САЩ, на обща стойност 64 880 655 долара без ДДС, беше подкрепен с гласовете на 125 депутати,..

публикувано на 08.08.24 в 16:45

Отправиха послание към Камарата на представителите на САЩ за България

Конгресменът Джо Уилсън, републиканец от щата Южна Каролина, основател и съпредседател на конгресната Група за приятелство с България, отправи обръщение пред Камарата на представителите, посветено на страната ни. Това съобщи във Фейсбук..

публикувано на 08.08.24 в 13:52
Мария Габриел

Мария Габриел може да замени Мирча Джоана като зам.-генерален секретар на НАТО

Бившият български еврокомисар Мария Габриел може да стане зам.-генерален секретар на НАТО. Информацията за кандидатурата е потвърдена от София и от Брюксел, съобщи БГНЕС. Според българските медии Габриел има достатъчно международен опит, за да..

публикувано на 07.08.24 в 11:29