Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Насар става почетен гражданин на Червен бряг

Карлос Насар
Снимка: Ройтерс

Олимпийският шампион от Париж и световен рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар днес ще бъде обявен за почетен гражданин на Червен бряг, съобщи кметът на града Атанас Атанасов. Общината ще удостои тежкоатлета и неговия треньор Павел Христов и с парична награда като знак на признателност за техния усилен труд и постигнатите успехи на най-високо ниво.

Феноменален Карлос Насар – олимпийски шампион във вдигането на тежести със световен рекорд в двубоя!!!

Макар и роден в Париж, Карлос Насар е израсъл в Червен бряг.

В чест на шампиона ще бъде организиран също празничен концерт на градския площад с участието на “100 каба гайди” и трио “Сопрано”. Малчугани от детската градина “Зора” пък ще представят тематичен танц, посветен на Карлос Насар.

След като е постигнал всичко в спорта, една от целите му е да обръща повече внимание на децата.

Във времето в България имаше много грешни примери, които децата следваха. Надявам се аз да съм един от добрите примери, които могат да водят пътя им. Когато един човек пожъне голям успех, той най-много губи човешките си качества. Аз искам да избягам от тази ситуация и да съхраня себе си като човек”, каза той пред бТВ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Десислава Ангелова ще гребе на полуфинал от Олимпиадата в Париж

Десислава Ангелова се класира за полуфиналите на сингъл скиф от олимпийския турнир по гребане в Париж, след като завърши на трето място в своята серия в четвъртфиналите. 8 български спортисти ще участват в 4-ия състезателен ден на Олимпиадата..

обновено на 30.07.24 в 12:43
Станимира Петрова

8 български спортисти ще участват в 4-ия състезателен ден на Олимпиадата

В Париж продължават Летните олимпийски игри и българското участие в тях. На 30 юли, вторник, в турнира по бокс за жени в категория 54 кг Станимира Петрова излиза на осминафинал срещу Вен КСиау Хуан от Тайпе. Кристиян Василев е на четвъртфинал..

публикувано на 30.07.24 в 08:45
Йоана Илиева

На 29 юли българските спортисти участват в 6 от олимпийските турнири

Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева ще се бори за призовите места в надпреварата по сабя на Олимпийските игри в Париж в понеделник, 29 юли. Джудистът Марки Христов ще срещне Александър Хюсеин в мач от първия кръг на категория до 73..

публикувано на 29.07.24 в 09:34