Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 години от първата вело обиколка на България

В Приморско дадоха старт на четвъртия етап от Международната колоездачна обиколка на страната

Снимка: БТА

Започна четвъртият, най-дългият от петте етапа на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България. Стартът бе даден в Приморско, а движението ще се ограничава поетапно в участъците от Приморско до Сливен.
Първият етап от София до Троян беше с дължина от 161,5 километра, а във втория етап участниците преминаха 108,3 километра от Троян до Казанлък. Трасето на третият етап беше от 180 равнинни километра от Казанлък до Бургас, а четвъртият етап – от Приморско до Сливен – е 207,2 километра.
Във временното индивидуално класиране води италианецът Джовани Карбони с аванс само от 1 секунда пред своя съотечественик Матео Малучели, който спечели третия етап на съревнованието. Най-добре от българите засега се представя Мартин Папанов от КК "Несебър", който заема 4-то място във временното класиране, изоставайки от водача Карбони на 26 секунди. 
Финалът на Обиколката на България ще бъде със 123-километров етап от Сливен до Габрово.
След колоездачните обиколки на Франция, Италия и Белгия, тази на България е четвъртата най-стара в Европа и отбелязва 100 години от първото си провеждане през 1924г.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българските волейболистки се наложиха над силния отбор на Нидерландия

Българският национален отбор извоюва категорична победа над Нидерландия на Европейското първенство по волейбол за жени под 20 години, постигайки резултат от 3:0. Страната ни заедно с Ирландия е домакин на шампионата. Победата над един от най-добре..

публикувано на 11.08.24 в 11:51
Боряна Калейн

Седем олимпийски медала за България в Париж

След като вчера Тихомир Иванов завоюва осмото място на скока на височина, с личен рекорд за сезона от 2,27 м, беше поставен краят на българското участие на олимпийските игри в Париж.  Равносметката за България от Париж`2024 е седем медала – три..

публикувано на 11.08.24 в 09:09

Българският ансамбъл остана на крачка от олимпийските медали

Въпреки че поведе в квалификациите, българският ансамбъл по художествена гимнастика не успя да се пребори за олимпийските медали. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева допуснаха груба грешка на..

публикувано на 10.08.24 в 17:01