Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световно първенство по шоу програми латино танци привлича публиката в Бургас

Снимка: burgas.bg

Бургас се превръща в голям дансинг, на който единайсет танцови двойки от осем държави днес ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци. Сред тях са последните златни медалисти от Грузия и подгласниците им от Германия.

“Това е една от най-интересните дисциплини в нашия спорт. Всяка двойка в рамките на 3,30 мин. трябва да представи специално подготвена шоу програма в латиноамериканските танци. Това е различното от масовия спорт, когато двойките излизат на дансинга и са оценявани от журито”, обясни Явор Вълчев от организационния комитет. България за първи път е домакин на този голям форум.

Българската двойка Емилия Джелебова/Борис Борисов ще разкаже чрез своя танц една горчива истина – любовта понякога не побеждава и егото е по-силно. “Смятаме, че публиката и съдиите са изпитвали такива чувства и нашият танц ще ги докосне. Решихме да предизвикаме себе си и да видим докъде ще стигне нашият лимит, понеже в шоу програмите има много поддръжки”, разказа 24 годишната участничка.

В неделя, в морския град ще се проведат междунардодни турнири по спортни и латино танци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летен бал събира банатските българи в с. Бърдарски геран

За поредна година в белослатинското село Бърдарски геран ще се проведе Бал на банатските българи. Събитието се провежда вече около 10 години и е повод хора от близо и далеч да се срещнат в родното си място, предаде БНР Видин. По време на..

публикувано на 30.08.24 в 08:55

Фестивал на киселото мляко в Момчиловци

Фестивал на киселото мляко - култура и традиции '2024 започва днес в село Момчиловци, област Смолян, в Родопите. Празникът, който се организира от кметската управа на Момчиловци, китайска фирма-партньор и други, ще продължи до 1 септември...

публикувано на 30.08.24 в 08:05

Каква е цената на изборите в България

В края на октомври, за втори път през настоящата година ни очакват избори за народни представители, този път за 51-ото Народно събрание. От началото на 2021 г. досега, това са седми поредни парламентарни избори и шести предсрочни. За вота страната..

публикувано на 29.08.24 в 20:05