Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световно първенство по шоу програми латино танци привлича публиката в Бургас

Снимка: burgas.bg

Бургас се превръща в голям дансинг, на който единайсет танцови двойки от осем държави днес ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци. Сред тях са последните златни медалисти от Грузия и подгласниците им от Германия.

“Това е една от най-интересните дисциплини в нашия спорт. Всяка двойка в рамките на 3,30 мин. трябва да представи специално подготвена шоу програма в латиноамериканските танци. Това е различното от масовия спорт, когато двойките излизат на дансинга и са оценявани от журито”, обясни Явор Вълчев от организационния комитет. България за първи път е домакин на този голям форум.

Българската двойка Емилия Джелебова/Борис Борисов ще разкаже чрез своя танц една горчива истина – любовта понякога не побеждава и егото е по-силно. “Смятаме, че публиката и съдиите са изпитвали такива чувства и нашият танц ще ги докосне. Решихме да предизвикаме себе си и да видим докъде ще стигне нашият лимит, понеже в шоу програмите има много поддръжки”, разказа 24 годишната участничка.

В неделя, в морския град ще се проведат междунардодни турнири по спортни и латино танци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Усилване на вятъра и в допълнение – кратки интензивни валежи и гръмотевици в петък

През следващото  денонощие атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици...

публикувано на 29.08.24 в 19:45

Двама души в България починаха от западнонилска треска

Двама заразени със западнонилска треска у нас са починали. Информацията е потвърдена за БНР от Министерството на здравеопазването. Заразените със западнонилска треска в България са трима. Двама са от София и един от Хасково, който се е заразил в..

публикувано на 29.08.24 в 13:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 15

В брой 15 на предаването слушайте: Преди началото на учебната година в Цариброд – разговор с директора на гимназията „Св.св. Кирил и Методий“ Братислав Стаменов; Какво четат учениците от Цариброд – интервю с библиотекаря в средното..

публикувано на 29.08.24 в 12:00