Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици ще се обучават по проекта “Ние сме бъдещето на Босилеград”

Снимка: glaspress.rs

Културно-информационният център “Босилеград” подготвя възпитателно-образователен проект за ученици, който се нарича “Ние сме бъдещето на Босилеград”. Проектът ще започне още в началото на септември, а заниманията ще се провеждат в следобедните часове и през почивните дни.
Целта е децата и младежите да бъдат възпитавани в нравствени ценности и добродетели, развитие на физическа и здравна култура, спортсменско поведение. За целта те ще посещават работилници по изобразително и музикално изкуство, ще научават как да опазват народните обичаи и традиции, ще бъдат насърчавани да творят, да опазват околната среда, да се предпазват от възможни зависимости.



В рамките на проекта е предвидена еднодневна екскурзия до Кюстендил, където децата ще разгледат знаменитостите на града, а на финала ще участват в детско парти.

Проектът се финансира по Програмата за подкрепа на организации на български общности в Република Албания, Република Сърбия, Република Косово, Украйна и Република Молдова и на граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание чрез българското Министерство на външните работи.


Вижте също:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Красотите в Смолянско разгледаха деца от училище "Българче" в Неапол

Забележителности в района на град Смолян разгледаха деца от училище "Българче" в Неапол в четвъртия ден от своята екскурзия у нас по програма „България - образователни маршрути“ на Министерството на образованието и науката, предаде БТА...

публикувано на 29.08.24 в 14:55

Вече можем да се запознаем с участниците в "БалканФолк-Майорка"

Българската асоциация "БалканФолк-Майорка" започна да представя на своята страница във Фейсбук  участниците в третото издание на Международен фолклорен фестивал, който предстои през октомври в Палма де Майорка, Испания. Събитието ще се проведе..

публикувано на 28.08.24 в 18:07

Продължават вечерите на българската култура в Албания

Вечерите на българската култура в Албания продължават и през месец август. Първите изяви бяха през юни, когато фолклорни групи от България представиха български носии, народни танци и песни пред театър "Александър Мойсиу" в гр. Дуръс. Планирани са..

публикувано на 12.08.24 в 06:05