Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата се заема с казуса с имотите на Ахмед Доган

НСО и МВР вече охраняват почетния председател на ДПС

Ахмед Доган
Снимка: БТА

В рамките на месец прокуратурата трябва да извърши проверка по казуса с имотите, свързани с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в столичния квартал “Бояна” и в парка “Росенец”. Причината за това е твърдението на бившия транспортен министър Данаил Папазов, че той е собственик на двата имота и призива му към Ахмед Доган да ги освободи.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган вече се охранява от служители на НСО и МВР, съобщиха от вътрешното министерство.

Комисия, съставена според изискванията на Закона за Националната служба за охрана, вчера трябваше да прецени дали почетният Ахмед Доган е заплашен и се нуждае от охрана, информира служебният вътрешен министър Атанас Илков.

МВР извърши проверка по сигнал, изпратен на 28 август т.г. от Държавна агенция “Национална сигурност”. Сигналът е подаден от Джевдет Чакъров и касае Ахмед Доган. На лицето незабавно е осигурена охрана от НСО и МВР”, пише в съощението на ведомството.

Високо напрежение пред “Боянския сарай” на Ахмед Доган

Става ясно, че са предприети необходимите оперативни действия и мероприятия за изясняване на данните, посочени в сигнала. “Проведен е разпит на лицето, възприело тези данни, съдържащи фиксиран период от време и място, посочено от подателя на сигнала”, информират от МВР. Оттам констатират, че изнесените факти и обстоятелства не се потвърждават: “Установено е, че въпросното лице, посочено от подателя, не е било във фиксирания период от време на конкретното място”, се казва още в съобщението.

Резултатите от проверката са изпратени на прокуратурата.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова

С този начин на уреждане на отношения трябваше да сме се разделили в началото на 90-те

Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква неспокоен старт на предизборната кампания. Пред журналисти в местността Карандила, където е гост на Националния събор на каракачаните в България, тя изрази надежда през следващата седмица “ да бъде извършена..

публикувано на 31.08.24 в 13:36

Поддръжници на Ахмед Доган тръгнаха на “Поход за демокрация”

Симпатизанти и членове на ДПС, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган, се отправиха на “Поход за демокрация” от “сарая” в столичния квартал “Бояна”. Ахмед Доган поделя времето си между имота в София и резиденцията в парк “Росенец”...

публикувано на 31.08.24 в 11:49

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия купува от Франция изтребители "Рафал" за 2,7 милиарда евро Срещу сумата от общо 2,7 милиарда евро Сърбия ще купи от френската компания "Дасо Авиасион" (Dassault Aviation) 12 нови изтребителя "Рафал" – 9 едноместни и 3 двуместни. Това..

публикувано на 30.08.24 в 10:25