Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев:

Голямата победа на Ружди Ружди обединява цяла България

Ружди Ружди
Снимка: ММС/БТА

Поздравления за волята, постоянството и високия спортен дух на Ружди Ружди, който спечели златния медал в тласкането на гюле (категория F55) на Параолимпийските игри в Париж.” С тези думи, написани на официалната си фейсбук страница, президентът Румен Радев поздрави българския атлет за извоюваната титла.

Ружди Ружди донесе първото злато за България на Пааолимпиадата в Париж

Тази голяма победа е повод за заслужена гордост и обединява цяла България”, написа още държавният глава.

Ружди Ружди победи конкурентите си с огромна разлика – при третия си опит той постигна резултат от 12,40 м, докато останалите състезатели не успяха да преодолеят границата от 12 м. Сребърният медалист Зафар Закер от Иран завърши с 11,88 м, а олимпийският шампион от Токио – бразилецът Уолъс Сантос, остана пети с постижение от 11,68 м.

В Париж Ружди Ружди дублира титлата си от олимпийските игри в Рио де Жанейро. Той има и сребърен медал от олимпиадата в Токио.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Приморско дадоха старт на четвъртия етап от Международната колоездачна обиколка на страната

Започна четвъртият, най-дългият от петте етапа на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България. Стартът бе даден в Приморско, а движението ще се ограничава поетапно в участъците от Приморско до Сливен. Първият етап от София до Троян..

публикувано на 28.08.24 в 11:21
Карлос Насар

Карлос Насар става почетен гражданин на Червен бряг

Олимпийският шампион от Париж и световен рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар днес ще бъде обявен за почетен гражданин на Червен бряг, съобщи кметът на града Атанас Атанасов. Общината ще удостои тежкоатлета и неговия треньор Павел Христов и с..

публикувано на 26.08.24 в 07:00

България изпраща трима лекоатлети за параолимпиадата в Париж

Трима българи заминават за участие на Параолимпийските игри в Париж 2024, които ще започнат на 28 август и ще продължат до 8 септември. Нашите лекоатлети ще завършат участието си в рамките само на 2 дни – 30 и 31 август (петък и събота)...

публикувано на 25.08.24 в 08:10