Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев:

Голямата победа на Ружди Ружди обединява цяла България

Ружди Ружди
Снимка: ММС/БТА

Поздравления за волята, постоянството и високия спортен дух на Ружди Ружди, който спечели златния медал в тласкането на гюле (категория F55) на Параолимпийските игри в Париж.” С тези думи, написани на официалната си фейсбук страница, президентът Румен Радев поздрави българския атлет за извоюваната титла.

Ружди Ружди донесе първото злато за България на Пааолимпиадата в Париж

Тази голяма победа е повод за заслужена гордост и обединява цяла България”, написа още държавният глава.

Ружди Ружди победи конкурентите си с огромна разлика – при третия си опит той постигна резултат от 12,40 м, докато останалите състезатели не успяха да преодолеят границата от 12 м. Сребърният медалист Зафар Закер от Иран завърши с 11,88 м, а олимпийският шампион от Токио – бразилецът Уолъс Сантос, остана пети с постижение от 11,68 м.

В Париж Ружди Ружди дублира титлата си от олимпийските игри в Рио де Жанейро. Той има и сребърен медал от олимпиадата в Токио.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три медала за българските отбори на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект

Българските участници завоюваха три медала на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, която се проведе в Бургас. В Бургас ученици и учени дават начало на олимпиада за изкуствения интелект В практическия кръг на олимпиада..

публикувано на 15.08.24 в 10:08

"Лудогорец" отпадна като домакин от Шампионската лига

Българският футболен шампион "Лудогорец" отпадна в третия квалификационен кръг на Шампионската лига след загуба с 2:7 след продължения от шампиона на Азърбайджан "Карабах". Макар и домакини, отборът от Разград отпада с общ резултат 4:8, след успех с 2:1..

публикувано на 14.08.24 в 08:27

Олимпийският шампион Карлос Насар: Лимитът ми е още много далече

Един от тримата олимпийски шампиони на България в Париж Карлос Насар беше посрещнат тържествено на българска земя след изключителния си златен медал във френската столица. 20-годишният българин стъпи на олимпийския връх в категория до 89 кг във вдигането..

публикувано на 13.08.24 в 16:03