Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поддръжници на Ахмед Доган тръгнаха на “Поход за демокрация”

Снимка: БТА

Симпатизанти и членове на ДПС, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган, се отправиха на “Поход за демокрация” от “сарая” в столичния квартал “Бояна”. Ахмед Доган поделя времето си между имота в София и резиденцията в парк “Росенец”.

Прокуратурата се заема с казуса с имотите на Ахмед Доган

Нормите на правовата държава са пред сериозен риск. Едва ли е допустимо, след като тук, в имота, в който е живял и живее д-р Ахмед Доган и има договор за наемни отношения, се влиза със самоуправство и не знаем кои са тези хора точно вътре, където има много документация на партията, много голяма част от архива е там”, заяви съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, визирайки и полицейския кордон около имението.

Евродепутатът Илхан Кючюк нарече случващото се “ограничаване на права и свободи”. “Щом обаче държавата е превзета, трябва да си потърсим правата на място извън институциите в страната. Явно те не функционират, те обслужват интерес, те са частни, затова тръгваме на поход за демокрация”, добави той.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Политиците в България все по-трудно успяват да управляват случващото се в страната

Вторият служебен кабинет, ръководен от Димитър Главчев положи клетва пред Народното събрание. Основна задача на екипа от служебни министри отново ще бъде провеждането на честни избори, като поредният предсрочен парламентарен вот е насрочен от..

публикувано на 28.08.24 в 12:15

Служебното правителство положи клетва

На извънредно заседание на Народното събрание, членовете на служебния Министерски съвет, назначени с указ на президента Румен Радев , с министър-председател Димитър Главчев, положиха клетва пред народните представители.  В присъствието на..

публикувано на 27.08.24 в 11:42

Президентът издаде указ за назначаването на нов служебен кабинет

В изпълнение на Конституцията президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на предложеното от номинирания за служебен премиер Димитър Главчев правителство. Очаква се новият кабинет веднага да положи клетва пред Народното събрание. В друг..

обновено на 27.08.24 в 08:46