Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова:

С този начин на уреждане на отношения трябваше да сме се разделили в началото на 90-те

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква неспокоен старт на предизборната кампания. Пред журналисти в местността Карандила, където е гост на Националния събор на каракачаните в България, тя изрази надежда през следващата седмица “да бъде извършена нормална регистрация на листите на отделните партии в Централната избирателна комисия” за предстоящите парламентарни избори.

Прокуратурата се заема с казуса с имотите на Ахмед Доган

Поддръжници на Ахмед Доган тръгнаха на “Поход за демокрация”

Според Илияна Йотова скандалите в ДПС имат няколко аспекта. Тя уточни, че не би коментирала първия – частно-правен, но е тревожно в навечерието на изборите да има подобен казус, защото стабилността на политическите партии е залог за стабилно управление. По думите й, правоохранителните и правораздавателни органи трябва да издържат тежък изпит и да докажат, че могат да бъдат гарант за правова държава, тъй като има закони, които трябва да се спазват.

Това, на което сме свидетели от вчера с навлизане в имоти и т.н., смятам, че с този начин на уреждане на отношения – обществени или частни в България, би трябвало да сме се разделили още в началото на 90-те години”, заяви вицепрезидентът.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският парламент грейна в синьо и жълто по случай Деня на независимостта на Украйна

По случай Деня на независимостта на Украйна историческата сграда на българския парламент беше осветена с цветовете на украинското знаме. “ Отбелязването на Деня на независимостта на Украйна е израз на солидарността на България със стремежа на..

публикувано на 25.08.24 в 09:02
Атанас Запрянов

Министър Атанас Запрянов е готов да продължи работата си в новия служебен кабинет

Военният министър Атанас Запрянов потвърди пред журналисти, че ще приеме да остане на поста, ако му бъде предложено, и в следващия служебен кабинет. “ Основен дългосрочен приоритет в следващия служебен мандат ще бъде личният състав – ще разработим..

публикувано на 24.08.24 в 15:09
Илияна Йотова

Президентът няма да назначи служебен кабинет с вътрешен министър Калин Стоянов

Димитър Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи честни и прозрачни избори и да имаме ново правителство след няколко месеца , заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в честванията на Шипка по..

публикувано на 24.08.24 в 13:17