Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата седмица започва без горещини

Снимка: БТА

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има отново над източната половина от страната и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, в Североизточна България – от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София – около 28°.

В планините ще преобладава слънчево време. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, по високите части – от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 21°, на 2000 м – около 14°.

Над Черноморието преди обед облачността ще бъде по-често значителна, главно по южното крайбрежие с валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Следобед облачността ще започне да се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°, а на морската вода – 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Балканите преди обед ще бъде предимно слънчево. Над западната акватория на Черно море облачността ще бъде значителна и на места в източните райони от полуострова ще превалява. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но почти без валежи.

В Букурещ и Белград ще бъде 33 градуса, в Атина – 32, в Истанбул – 28.

В Шотландия, Великобритания, Бискайския залив, на места във Франция и Скандинавския полуостров ще вали дъжд. Във Финландия и Европейска Русия ще преобладава слънчево време, докато над Прибалтика, Беларус и Украйна облачността ще бъде предимно значителна, но без валежи. Временни увеличения на облачността и превалявания от дъжд ще има в района на Алпите. В Централна Европа и по-голямата част от Средиземноморието ще бъде предимно слънчево.

В Рим ще бъде 33 градуса, във Виена – 32, в Мадрид – 31, в Москва – 28, в Мюнхен – 27, в Париж – 26, в Санкт Петербург – 23, в Стокхолм – 17.

В Кейптаун ще бъде 27 градуса, в Ню Йорк – 25, в Чикаго – 23, в Мелбърн – 13.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Находка ни връща във времето, когато праисторически животни са населявали Родопите

Зъб от пещерен лъв е открит при разкопки в пещерното обиталище “Чая” край Чепеларе, съобщи Марин Господинов, директор на местния Музей на родопския карст. По думите му, това е изключително ценна и рядка находка за страната ни, а за Родопите –..

публикувано на 01.09.24 в 15:17

Няма ръст на чуждестранни туристи по Южното Черноморие

Броят на чуждестранните туристи, посетили южното ни Черноморие през летния сезон, е същият като през м.г., показват данните на Бургаското летище. 1,2 млн. чужденци са избрали през това лято нашите плажове – далеч по-малко от регистрираните през 2019 г...

публикувано на 01.09.24 в 10:52

Родопският град Маджарово е домакин на Фестивал на лешояда

Игри, прожекции на филми, наблюдение на птици и концерти на открито са само част от проявите в рамките на Седмото издание на Фестивала на лешояда, който ще се проведе от 6 до 8-ми септември в град Маджарово. Празникът ще отбележи Международния ден..

публикувано на 01.09.24 в 09:25