Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба, куклено представление и прожекция на филм ще гледат българите в Чикаго

Снимка: Генерално консулство в Чикаго

Генералното консулство на България в Чикаго публикува на фейсбук страницата си календар с културните събития на българската общност в града за този месец.

Едно от предстоящите събития е живописната изложба “Пулсът на красотата” на Григор Малинов, която ще бъде открита на 7 септември в Културния център “Българика”. Отново там от 15 септември започват занятията в Детската танцова академия с хореограф Петър Илиев в две възрастови групи – от 6 до 9 и от 10 до 13 години.

Българите в Чикаго ще могат да гледат също така куклен театър на 22 септември в Културния център, а на 28 септември там ще има прожекция на филм.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook/Waterfall Folklore Fest Niagara

"Фолклорен водопад" събира край Ниагара любители на българския фолклор

Фестивалът "Фолклорен водопад" ще срещне на 15 юни почитателите на българския танцов фолклор от различни краища на САЩ и Канада. Събитието се очаква с голям интерес от нашата общност отвъд Океана , поради което билетите за него бяха изчерпани още в..

публикувано на 14.06.24 в 15:54

Вотът в България приключи, но сънародниците в САЩ продължават да гласуват

55 са изборните секции, в които сънародниците ни в Съединените американски щати могат да упражнят правото си на глас в предсрочния парламентарен вот. " Гласуваме само за Народно събрание, т.е. за партия или коалиция, нямаме възможност да..

публикувано на 09.06.24 в 21:57

Генералното ни консулство в Чикаго разказва за достиженията на българската емиграция в Северна Америка

Генералното консулство на България в Чикаго ще осъществи през лятото образователния проект “История и достижения на българската емиграция в Северна Америка”, съобщиха от дипломатическото представителство. Целта е българската диаспора да се..

публикувано на 31.05.24 в 09:26