Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба, куклено представление и прожекция на филм ще гледат българите в Чикаго

Снимка: Генерално консулство в Чикаго

Генералното консулство на България в Чикаго публикува на фейсбук страницата си календар с културните събития на българската общност в града за този месец.

Едно от предстоящите събития е живописната изложба “Пулсът на красотата” на Григор Малинов, която ще бъде открита на 7 септември в Културния център “Българика”. Отново там от 15 септември започват занятията в Детската танцова академия с хореограф Петър Илиев в две възрастови групи – от 6 до 9 и от 10 до 13 години.

Българите в Чикаго ще могат да гледат също така куклен театър на 22 септември в Културния център, а на 28 септември там ще има прожекция на филм.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Генералният ни консул в Ню Йорк Ангел Ангелов участва в годишната закуска с кмета на града

Българският генерален консул в Ню Йорк Ангел Ангелов участва в годишната закуска с кмета на града Ерик Адамс в качеството си на вицепрезидент на Асоциацията на чуждестранните консули, съобщи мисията ни в Ню Йорк.  Ангел Ангелов е благодарил на Ерик..

публикувано на 30.05.24 в 16:14

България има свой Ден на културното наследство в канадската провинция Британска Колумбия

24 май е обявен за Ден на българското културно наследство в канадската провинция Британска Колумбия. Документът е подписан лично от кмета на Ванкувър, а заслугата  за това е на екипа на Генералното консулство на България в Торонто, воден от Велислава..

публикувано на 22.05.24 в 12:45