Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК реши да приеме документите за изборите и на двете крила на ДПС

Снимка: БТА

Централната избирателна комисия реши на извънредно заседание да приеме паралелно заявленията за участие в изборите и на поддръжниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и на тези на Делян Пеевски, като двете заявления ще бъдат записани в един и същи час и няма да им се поставя пореден номер. Решението беше взето с осем гласа "за" и три "против" с мотива, че решението е абсурдно. 
С това решение се дава старт на работата на ЦИК по регистрация на партиите и коалициите, след като по-рано и двата лагера в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, блокираха сградата.

"Преди малко регистрирахме участието на Движението за права и свободи. Участието на нашата политическа сила ще бъде в коалиционна форма от 3 партии", заяви пред журналисти Джевдет Чакъров от ДПС около Ахмед Доган. "Едната от партиите е нашата сила - Движение за права и свободи. Другите са СБОР (Справедлива България обединени родолюбци) и третата партия е Земеделски народен съюз. Ще участваме с абревиатурата ДПС ("Демокрация, права и свободи") на тези избори”, каза Джевдет Чакъров. Той обеща евроатлантическа ориентация за европейското бъдеще на България и по-добър живот в страната.
Делян Пеевски от своя страна ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция "ДПС - Ново начало" с две партии. Това са „Български глас“ и Новите лидери“, предаде "Труд".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Министър Атанас Запрянов е готов да продължи работата си в новия служебен кабинет

Военният министър Атанас Запрянов потвърди пред журналисти, че ще приеме да остане на поста, ако му бъде предложено, и в следващия служебен кабинет. “ Основен дългосрочен приоритет в следващия служебен мандат ще бъде личният състав – ще разработим..

публикувано на 24.08.24 в 15:09
Илияна Йотова

Президентът няма да назначи служебен кабинет с вътрешен министър Калин Стоянов

Димитър Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи честни и прозрачни избори и да имаме ново правителство след няколко месеца , заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в честванията на Шипка по..

публикувано на 24.08.24 в 13:17
Илхан Кючюк

Евродепутат сезира ЕК за тенденциозни проверки срещу управлявани от ДПС общини

Евродепутатът Илхан Кючюк отправи писмени въпроси към Европейската комисия по повод информация за масови и тенденциозни проверки от страна на ГДБОП, Антикорупционната комисия, НАП и други държавни органи в общини, управлявани от ДПС, както и в..

публикувано на 24.08.24 в 11:35