Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три български общини се включват в международното туристическо изложение в Париж

Българският щанд на International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2023.
Снимка: Министерство на туризма, архив

Поморие, Варна и София ще представят страната ни на българския щанд по време на международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM) TopResa 2024, с още пет туристически фирми. Българското участие на форума, който ще се проведе от 17 до 19 септември във френската столица Париж, се организира за поредна от година Министерство на туризма.Площта на българския представителен щанд ще е двойно по-голяма от тази през 2023-а, в резултат на трайния интерес към изложението от страна на сектора в България и регистрираните посетители на щанда. 

На 85,50 кв.м българският щанд ще запознае посетителите с възможностите за културно-познавателен, градски, приключенски/спортен, екологичен, медицински, спа и уелнес туризъм в България, в съчетание с други видове туризъм, които предлага страната ни.

Темата на предстоящото изложение за 2024 г. е посветена на идеята за нови трайни хоризонти, в отговор на множеството предизвикателства пред туристическата индустрия - екологични, цифрови, икономически и социални проблеми.

Вижте също:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен Александров.

1200 учители не достигат в цялата страна

Новата учебна година ще започне със сериозен недостиг на учители – в София техният брой е около 200, а в останалата част от страната – близо хиляда. Това съобщи пред БНР председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен..

публикувано на 05.09.24 в 09:45

Ниагарският водопад отново грейва в бяло, зелено, червено

На 5 септември от 22.00 ч. местно време Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник. Повод за светлинното шоу е Денят на Съединението - 6 септември. Инициативата е на Генералното консулство на България в Торонто...

публикувано на 05.09.24 в 05:10

Отново ни очаква слънце, но по планините ще превали и прегърми

В четвъртък , 5 септември, в страната ни отново ще бъде предимно слънчево. В следобедните и вечерните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от..

публикувано на 04.09.24 в 19:55