Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира десетият "София Екиден маратон"

Снимка: БГНЕС

Над 500 участници в "София Екиден маратон" се впуснаха в надпревара по ключови улици и кръстовища в центъра на столицата между Националния стадион "Васил Левски" и Националния дворец на културата. Бягането се провежда за десета поредна година в Деня на Съединението на Княжеска България с Източна Румелия през 1885 г.

И тъй като събитието е под патронажа на японското посолство у нас, се отбелязва още една годишнина – 107-ата от първия щафетен маратон в света, състоял се в Страната на изгряващото слънце.

В маратона символично 6 атлети в отбор в 6 категории ще пробягат на 6 септември разстоянието от 42,195 км. Заедно с тях всеки любител на класическата спортна дисциплина има възможност да премери сили.

Организатор на “София Екиден маратон” е Спортен клуб "София Европа" с подкрепата на Фондация "София – европейска столица на спорта", Столичната община, Асоциация “Спорт за всички”, Клуб “5kmrun”. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Седем олимпийски медала за България в Париж

След като вчера Тихомир Иванов завоюва осмото място на скока на височина, с личен рекорд за сезона от 2,27 м, беше поставен краят на българското участие на олимпийските игри в Париж.  Равносметката за България от Париж`2024 е седем медала – три..

публикувано на 11.08.24 в 09:09

Българският ансамбъл остана на крачка от олимпийските медали

Въпреки че поведе в квалификациите, българският ансамбъл по художествена гимнастика не успя да се пребори за олимпийските медали. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева допуснаха груба грешка на..

публикувано на 10.08.24 в 17:01
Йоана Георгиева

Йоана Георгиева и Биляна Дудова няма да се борят за олимпийски медали

Дебютантката на олимпийски игри Йоана Георгиева завърши седма в Париж в третата полуфинална серия на 500 м в едноместния каяк. Това означава, че тя няма да участва на финала в дисциплината. 22-годишната българка не намери място и във финал С, на който..

публикувано на 10.08.24 в 12:30