Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Цвете за Гошо” събира почитателите на Георги Минчев

Снимка: FB/cvetezagosho

Приятели и почитатели и тази година ще почетат паметта на известния поп- и рок певец и композитор Георги Минчев, отишъл си от нашия свят преди 23 години. Фестивалът за рок и блус музика “Цвете за Гошо” ще се състои днес и утре в клуб “Маймунарника” в столичната Борисова градина.

След падането на комунистическия режим Георги Минчев се превърна в един от бардовете на демократичните промени.

На сцената в Борисовата градина ще излязат любими изпълнители и банди – Милена, Васко Кръпката с “Подуене блус бенд”, Г.М.О. Георги Минчев оркестра, “Гравитация рок” и др.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Христов

"Балкански вечери" – българска музикална работилница в Питсбърг

"Балкански вечери" е инициативата, която започва днес в Питсбърг, Пенсилвания, САЩ, и ще продължи до 8 септември. Събитието се открива тази вечер с Музикална работилница "Балкански танци" с ръководител Димитър Христов. Следващите дни – 6 и 7 септември..

публикувано на 05.09.24 в 10:15

"Аскер"

Lyrra е творческият псевдоним на младата певица Любомира Павлова. Преди да започне да се изявява като самостоятелен артист, тя доби известност от участието си в знакови народни формации като "Мистерията на българските гласове", "Чинари", триото..

публикувано на 03.09.24 в 10:15
Максим Ялнъзов

"Без тебе няма любов"

"Без тебе няма любов" е най-новата песен на Максим Ялнъзов. Освен изпълнител, той е и автор на музиката, текста и аранжимента. "Без тебе няма любов" е посветена на музиката като най-хубавата и смислена част от живота на младия творец...

публикувано на 31.08.24 в 10:15