Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евродепутатът Радан Кънев:

Екатерина Захариева ще бъде българският еврокомисар

Радан Кънев
Снимка: Ани Петрова

Очакването е Урсула фон дер Лайен да избере жена като кандидатура от България за еврокомисар основно заради силно нарушения баланс на половете в очаквания нов състав на Европейската комисия.” Тази прогноза направи пред бТВ евродепутатът Радан Кънев от групата на Европейската народна партия.

Министерският съвет предложи Екатерина Захариева (ГЕРБ-СДС) и Юлиян Попов (ПП-ДБ) за български кандидатури за еврокомисар.

Служебният кабинет определи двете кандидатури за еврокомисар

Радан Кънев изказа опасението, че формален квотен критерий може да надделее над професионалните биографии.

Евродепутатът коментира и ситуацията в България заявявайки, че изход от политическата криза не се вижда.

Рефлексът ми е да изключа телевизора, когато на екрана се появи българският парламент, дотам е стигнало политическото говорене”, каза Радан Кънев. Според него е нужен друг тип политическо поведение и намиране на вярната форма на управление.

По думите на евродепутата, налице е дълбок конфликт в институциите, както и разложение в българската политика поради дългите години, в които сенчестите зависимости надделяват над публичната политическа отговорност.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вече имаме достъп до електронното си здравно досие

Само за ден 500 българи влязоха в здравните си досиета с мобилните си телефони чрез приложението чрез еЗдраве, съобщи Министерството на здравеопазването. В рамките на първия ден, 2-ри септември, достъпът беше възможен и без личен електронен..

публикувано на 03.09.24 в 09:10

Слънчев вторник и почти без валежи

Във вторник , 3 септември, ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. В планините  ще преобладава..

публикувано на 02.09.24 в 19:45

Проливни дъждове отново наводниха Царево

Част от къмпинг "Нестинарка" в Община Царево отново е наводнен, заради проливните дъждове по Южното Черноморие. Метеорологичната обстановка вече се нормализира и няма данни за пострадали, съобщи БНР Бургас. На няколко места интензивните валежи са..

публикувано на 02.09.24 в 11:11