Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лия Каратанчева с шанс за първа титла на сингъл при жените

Лия Каратанчева
Снимка: БТА

Тенисистката Лия Каратанчева достигна до финала на турнира на клей във Виена с награден фонд 60 хил. долара, побеждавайки в два сета (6:2, 6:3) хърватката Ива Приморац.

Ако спечели и следващия си мач, 20-годишната българка ще завоюва първа титла на сингъл при жените. Досега тя има три спечелени турнира, но на двойки.

На финала Лия Каратанчева ще се изправи срещу победителката от двубоя между италианката Нурия Бранкачо и хърватката Тена Лукаш.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Карлос Насар

Карлос Насар става почетен гражданин на Червен бряг

Олимпийският шампион от Париж и световен рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар днес ще бъде обявен за почетен гражданин на Червен бряг, съобщи кметът на града Атанас Атанасов. Общината ще удостои тежкоатлета и неговия треньор Павел Христов и с..

публикувано на 26.08.24 в 07:00

България изпраща трима лекоатлети за параолимпиадата в Париж

Трима българи заминават за участие на Параолимпийските игри в Париж 2024, които ще започнат на 28 август и ще продължат до 8 септември. Нашите лекоатлети ще завършат участието си в рамките само на 2 дни – 30 и 31 август (петък и събота)...

публикувано на 25.08.24 в 08:10
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов отново ще се състезава в Диамантената лига

Класиралият се на осмо място в скока на височина на олимпийските игри в Париж Тихомир Иванов се завръща в престижната Диамантена лига по лека атлетика. След петгодишно прекъсване днес той ще стартира в Хожув, Полша, а на 30 август ще скача в..

публикувано на 25.08.24 в 07:00