Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лия Каратанчева с шанс за първа титла на сингъл при жените

Лия Каратанчева
Снимка: БТА

Тенисистката Лия Каратанчева достигна до финала на турнира на клей във Виена с награден фонд 60 хил. долара, побеждавайки в два сета (6:2, 6:3) хърватката Ива Приморац.

Ако спечели и следващия си мач, 20-годишната българка ще завоюва първа титла на сингъл при жените. Досега тя има три спечелени турнира, но на двойки.

На финала Лия Каратанчева ще се изправи срещу победителката от двубоя между италианката Нурия Бранкачо и хърватката Тена Лукаш.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стартира десетият "София Екиден маратон"

Над 500 участници в "София Екиден маратон" се впуснаха в надпревара по ключови улици и кръстовища в центъра на столицата между Националния стадион "Васил Левски" и Националния дворец на културата. Бягането се провежда за десета поредна година в Деня на..

публикувано на 06.09.24 в 10:35
Ружди Ружди

Голямата победа на Ружди Ружди обединява цяла България

“ Поздравления за волята, постоянството и високия спортен дух на Ружди Ружди, който спечели златния медал в тласкането на гюле (категория F55) на Параолимпийските игри в Париж .” С тези думи, написани на официалната си фейсбук страница, президентът..

публикувано на 31.08.24 в 10:09
Григор Димитров

Григор Димитров достигна до осминафиналите на US Open

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство по тенис на Съединените щати, побеждавайки с категоричния резултат 6:3, 6:3, 6:1 Талон Грийкспоор от Нидерландия. Българинът не остави шансове на съперника си да стигне до обрат. В..

публикувано на 31.08.24 в 09:40