Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова откри учебната година в неделното училище “Св. св. Кирил и Методий” в Барселона

Снимка: Пресцентър на президентството

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри новата учебна година в Българското неделно училище “Св. св. Кирил и Методий” в Барселона. Тя поздрави учениците за усърдието им да посещават занятията през почивните дни след цяла седмица, прекарана в испанското училище.

Да си учител е мисия. Мисията на учителите в българските училища зад граница е още по-голяма и тя е за хора, които милеят за своето Отечество”, заяви в приветствието си Илияна Йотова.

Вицепрезидентът увери присъстващите на тържеството, че държавата ни подкрепя съхраняването на българската идентичност сред сънародниците ни в чужбина.

В неделното училище в Барселона се обучават над 120 ученици.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова с българската общност в Барселона

Системата на неделните училища е една от най-успешните политики спрямо българите в чужбина

“ България е навсякъде, където се чува българска реч, има български дружества и български училища, които съхраняват и развиват българския език и култура .” С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към българската общност в Барселона,..

публикувано на 07.09.24 в 14:55
Снимка: Клуб за народни танци Мъниста, Валенсия

Клуб "Мъниста" отново събира любителите на български народни танци във Валенсия

Клуб за български народни танци "Мъниста" във Валенсия открива тази вечер от 17:30 часа местно време новия танцов сезон. От "Мъниста" канят през Фейсбук страницата си  всички желаещи да се присъединят към сбирките им на адрес: Calle de Chiva, Nº..

публикувано на 04.09.24 в 08:25

Елизавета Марчева е победителка във всеукраинската олимпиада по български език

Елизавета Марчева спечели първо място във всеукраинската олимпиада по български език и литература. Девойката е завършила тази година Болградската гимназия "Г. С. Раковски" със златен медал. Тя получи грамота за успешното си участие на церемонията..

публикувано на 03.09.24 в 20:20