Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата започва с летни температури

Снимка: БТА

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и вечерта в западните масиви ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен, по билата – запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 22°, на 2000 м – около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 24°и 27°, а на морската вода – 25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

Над Източните Балкани ще бъде слънчево, следобед с висока облачност. Над западните, а следобед и над централните райони от полуострова ще бъде облачно с валежи, значителни в Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Албания.

В Атина и Букурещ ще бъде 31 градуса, в Белград и Истанбул – 28.

Над Пиренейския полуостров ще остане слънчево, докато над Западна и Централна Европа, Италия, както и над Южна и Централна Норвегия ще бъде предимно облачно с валежи. В източната половина от континента ще бъде слънчево. По-значителна облачност ще има над източната половина от Украйна, където на отделни места ще превали.

В Мадрид и Рим ще бъде 29 градуса, в Москва – 27, в Санкт Петербург – 25, в Стокхолм – 24, във Виена – 22, в Париж – 20, в Мюнхен – 18.

В Чикаго ще бъде 28 градуса, в Ню Йорк – 24, в Кейптаун – 19, в Мелбърн – 17.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Демерджиев

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли , заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев. В..

публикувано на 08.09.24 в 15:38
Атанас Запрянов

Връщането на наборната военна служба може да дойде на дневен ред, ако не се запълнят вакантните места в армията

Засега не предвиждаме и не предлагаме на българския парламент да връща наборната военна служба , заяви пред БНР служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той изрази надеждата с повишването на заплатите на военнослужещите от догодина да се..

публикувано на 08.09.24 в 13:38

София е част от световното юбилейно турне на Андреа Бочели

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще отпразнува 30-годишната си кариера и с българската публика на Националния стадион “Васил Левски”. На 14 септември той ще изнесе грандиозен концерт под звездите, тъй като София е включена в юбилейното..

публикувано на 08.09.24 в 10:51