Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското школо "В. Левски" в Баркинг открива учебната година

Снимка: bgshkolo.co.uk/levski

На 9 септември отваря врати за новата учебна 2024/2025 година българското школо "Васил Левски" в Баркинг, Великобритания. "Нямаме търпение да напълните класните стаи, за да учим и да се забавляваме заедно", споделиха във Фейсбук дни преди първия учебен звънец от администрацията на училището.
Школо „Васил Левски” в Баркинг отваря врати за първи път на 18 януари 2009 година. Основател и директор на училището е Милена Везенкова. През 2010 г. тя основава и Българско школо „Розова долина” в Тотнъм (с клон в Харлоу, който отваря врати на 12 септември 2021 г.).  В училището се преподават български език и литература, история и география на България.

Вижте още:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Тараклия обсъждат евроинтеграцията на Молдова

Дискусия  "Европа – това сме ние, ние – това е Европа" ще се проведе днес от 16.00 ч. в ресторант "Варна" в молдовския град Тараклия. Организатор на събитието е Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова (АРБОМ) с подкрепата на..

публикувано на 10.09.24 в 08:05

Дни на българското документално кино в Босилеград

В Босилеград, Сърбия, започва Второто издание на "Дни на българското документално кино", чийто организатор е Сдружение "ГЛАС".  Част от своето творчество ще представят Георги Тошев, Борислав Колев, Мария Ландова, Христо Петков, Калин Илиев,..

публикувано на 10.09.24 в 06:45

Онлайн тренировките на формация "Феникс" от Базел привличат любители на фолклора от няколко държави

Балканската танцова формация "Феникс" кани любителите на народните танци за тренировки през новия си творчески сезон. От четири години те се провеждат онлайн през платформата "Зуум". Участващите в тях са от поне шест страни в Европа. През..

публикувано на 09.09.24 в 13:47