Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

Снимка: БГНЕС

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за здравето и безопасността на хората, съобщиха от Комисията. С тяхна заповед се забраняват производството, вносът и разпространението на тези продукти.

Според Националния център по обществено здраве и анализи и Експертния съвет по специалността УНГ болести, тези продукти и начинът им на употреба - чрез вдишване, представляват риск. Посочва се, че системната му употреба може да доведе до изтъняване на носната лигавица, перфорация на носната преграда и дори блокаж на дихателните пътища.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07

Електронното заявление за гласуване извън България вече е активно

От 11 септември вече е активно електронното заявление за гласуване извън страната на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщи БТА. То може да бъде попълнено онлайн до 24:00 ч. българско време, на 1 октомври. Срокът за..

публикувано на 11.09.24 в 10:54

Валежите постепенно спират, но остава хладно

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. В сряда след обяд , от запад валежите ще..

публикувано на 10.09.24 в 19:45