Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Великобритания ще надграждат своето стратегическо партньорство

Снимка: Министерство на външните работи

Висока оценка за състоянието на двустранните отношенията между България и Обединеното кралство дадоха зам.-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Великобритания Натаниъл Копси. Те се ангажираха със задълбочаване и надграждане на стратегическото партньорството във всички области от взаимен интерес, в т.ч. в рамките и на многостранни формати, съобщи Министерствто на външните работи.

Срещата е била в рамките на връчването на копия на акредитивните писма на новоназначения посланик в сградата на Министерството. Специално внимание в разговора е било отделено на ролята на многобройната българската общност на острова, както и на образователния, научен и технологичен обмен, предава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Регистрирани за изборите са 28 партии и 11 коалиции

За предстоящите предсрочни избори на 27 октомври 28 партии и 11 коалиции подадоха документи за участие. Предизборната кампания за седмите, в рамките на 4 години, парламентарни избори започва на 27 септември. ЦИК регистрира всички партии и..

публикувано на 12.09.24 в 10:31

Съдът допусна до изборите "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски

Върховният административен съд отмени като незаконосъобразен отказа на Централната избирателна комисия да регистрира коалицията "Движение за права и свободи - Ново начало" (едната от двете фракции на ДПС) за участие в парламентарните избори на 27..

обновено на 11.09.24 в 17:22
Джевдет Чакъров

ДПС с лидер Ахмед Доган подаде документи за самостоятелно участие в изборите

След като от ЦИК отказаха регистрацията на двете фракции на ДПС с коалиции от ДПС с лидер Ахмед Доган и председател Джевдет Чакъров внесоха документи за самостоятелно участие на предстоящите парламентарни избори. От офиса на ДПС с лидер Ахмед..

публикувано на 09.09.24 в 17:10