Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Великобритания ще надграждат своето стратегическо партньорство

Снимка: Министерство на външните работи

Висока оценка за състоянието на двустранните отношенията между България и Обединеното кралство дадоха зам.-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Великобритания Натаниъл Копси. Те се ангажираха със задълбочаване и надграждане на стратегическото партньорството във всички области от взаимен интерес, в т.ч. в рамките и на многостранни формати, съобщи Министерствто на външните работи.

Срещата е била в рамките на връчването на копия на акредитивните писма на новоназначения посланик в сградата на Министерството. Специално внимание в разговора е било отделено на ролята на многобройната българската общност на острова, както и на образователния, научен и технологичен обмен, предава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доган и Пеевски

Двете фракции на ДПС останаха без регистрация

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" и "ДПС - Ново начало" за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври, предаде БТА. Причината е, че според Изборния кодекс,..

публикувано на 09.09.24 в 13:20
Бойко Борисов

Позиционирал съм се за първа политическа сила, ДПС не са ме подкрепяли за нещо

“ Това, в което е прав президентът, е че всички трябва да се позиционират .” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на очакванията на президента Румен Радев партиите да се позиционират и да предприемат адекватни действия по фундаментален за..

публикувано на 08.09.24 в 12:17
Илхан Кючюк

Евродепутатът Илхан Кючюк се усъмни, че Делян Пеевски е член на ДПС

Евродепутатът Илхан Кючюк, който застана на страната на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, постави под съмнение членството в партията на оглавилия другото крило Делян Пеевски. “ Всички знаехме, че г-н Пеевски през годините е от..

публикувано на 08.09.24 в 11:32