Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Къде остана детството"

Снимка: архив

Лятото влиза днес в класните стаи, заедно с усмивките на децата… Първият учебен ден винаги е повод за вълнение – както за най-малките, които за първи път пристъпват училищния праг, така и за по-възрастните, които с умиление си припомнят онези вълшебни времена. Точно за това пее Асен Кисимов в любимата на няколко поколения песен "Къде остана детството" от телевизионния сериен филм "Войната на таралежите" от далечната 1978 г. –  по сценарий на братя Мормареви и Миряна Башева, която е написала и текста на песента. Музиката е на Кирил Цибулка.

Къде ми са детските книжки,

кажи ми мой прашен сандък?

Закусиха сивите мишки

с вълшебните букви - язък!

Къде ми е класната стая,

къде е коравия чин,

а, б, в, тире, запетая,

забравих ги вече - амин!

А днес моят собствен наследник

извършва геройски бели.

Не съм се изгубил безследно

щом той ме повтаря, нали?

Автор: Диляна Трачева





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Феникс"

Младата Жаклин Таракчи пее от малка и вече е натрупала множество награди, но доби популярност най-вече като победител в "Гласът на България" 2022. Дебютният ѝ сингъл "Какао" е създаден от екипа на продуцента Игор Марковски по музика и текст на..

публикувано на 06.08.24 в 10:15

Фенове се събират за концерт на Лени Кравиц в Бургас

Над 12 000 фенове се очакват за концерта на Лени Кравиц в Бургас. Събитието на Морската гара в черноморския град е част от Blue Electric Light Tour на американския рок певец. Носителят на 4 награди "Грами" идва в морския ни град след Охрид, а два..

публикувано на 06.08.24 в 08:10

Джаз лятото в Пловдив продължава

Plovdiv Jazz Summer – лятната програма на един от най-големите джаз фестивали в страната Plovdiv Jazz Fest, започна в средата юли. Фестивалът продължава с три концерта в Лятно кино "Орфей" в Пловдив и един грандиозен безплатен концерт през август в..

публикувано на 05.08.24 в 10:15