Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Къде остана детството"

Снимка: архив

Лятото влиза днес в класните стаи, заедно с усмивките на децата… Първият учебен ден винаги е повод за вълнение – както за най-малките, които за първи път пристъпват училищния праг, така и за по-възрастните, които с умиление си припомнят онези вълшебни времена. Точно за това пее Асен Кисимов в любимата на няколко поколения песен "Къде остана детството" от телевизионния сериен филм "Войната на таралежите" от далечната 1978 г. –  по сценарий на братя Мормареви и Миряна Башева, която е написала и текста на песента. Музиката е на Кирил Цибулка.

Къде ми са детските книжки,

кажи ми мой прашен сандък?

Закусиха сивите мишки

с вълшебните букви - язък!

Къде ми е класната стая,

къде е коравия чин,

а, б, в, тире, запетая,

забравих ги вече - амин!

А днес моят собствен наследник

извършва геройски бели.

Не съм се изгубил безследно

щом той ме повтаря, нали?

Автор: Диляна Трачева





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Като птиците"

Лятото е сезонът, в който се провеждат най-много и разнообразни фестивали. Един от тях започва днес, 23 август, в Севлиево. Там от 2017 г. крепостта "Хоталич" се превръща в сцена, на която се изявяват родни рок групи. Тази година откриването ще бъде..

публикувано на 23.08.24 в 10:15

"Моменти"

С песента "Моменти" се пренасяме на морския бряг с Никола и Линда, които пеят за своите истински моменти. Никола Димитров е автор на текста и речитатива, базирани на атмосферата през летните месеци на българското черноморско крайбрежие...

публикувано на 22.08.24 в 10:15

"Ти"

Deep Zone Project продължават линията, в която правят нов прочит на популярни песни от български автори и изпълнители. Това лято представят една от най-любимите родни песни - "Ти" , изпята оригинално от Нина Николина, вече в нова версия на  Dian..

публикувано на 21.08.24 в 10:15