Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дрескод "българска шевица" за първия учебен ден в училище в Кърджали

Снимка: БНР - Кърджали

Със специален дрескод ще започне на 16 септември новата учебна година в Средно училище "Йордан Йовков" в град Кърджали. Мотиви на български шевици ще са задължителни за облеклото на всички учители и ученици в училището в първия учебен ден. Идеята е на екипа на школото и е продължение на традицията родният фолклор да е част от училищния живот, предаде БНР Кърджали. Празничната програма за откриването включва български народни песни и танци. 

Дарителската кампания "Подари надежда вместо букет" е друг акцент за празничния първи учебен ден в училището. Вместо да подаряват цветя на учителите си, децата ще съберат пари в помощ на хората от българските села, пострадали при големите пожари това лято.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 16 октомври 2024 г.

За дързостта ни да покоряваме небето, за насъщния и традициите и за желанието на добродетелните българи да оставят по-красив свят след себе си става дума в "България днес" на 16 октомври. Водещ на броя е Елена Каркаланова. Приятно слушане! 02:01 -..

публикувано на 16.10.24 в 19:00

СЕМ изслуша кандидатите за генерален директор на БНР, предстои избор

Съветът за електронни медии днес изслуша последните трима кандидати за генерален директор на Българското национално радио преди да направи избора си на 17 октомври т.г. Седем души се състезават за поста – сегашният директор Милен Митев,..

публикувано на 16.10.24 в 17:17
Народен театър

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура. Това показват данни от национално социологическо проучване на социологическа агенция "Алфа рисърч" по поръчка на проектите "Фабрика за идеи" и "Обсерватория за..

публикувано на 16.10.24 в 17:03