Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дрескод "българска шевица" за първия учебен ден в училище в Кърджали

Снимка: БНР - Кърджали

Със специален дрескод ще започне на 16 септември новата учебна година в Средно училище "Йордан Йовков" в град Кърджали. Мотиви на български шевици ще са задължителни за облеклото на всички учители и ученици в училището в първия учебен ден. Идеята е на екипа на школото и е продължение на традицията родният фолклор да е част от училищния живот, предаде БНР Кърджали. Празничната програма за откриването включва български народни песни и танци. 

Дарителската кампания "Подари надежда вместо букет" е друг акцент за празничния първи учебен ден в училището. Вместо да подаряват цветя на учителите си, децата ще съберат пари в помощ на хората от българските села, пострадали при големите пожари това лято.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Народен театър

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура. Това показват данни от национално социологическо проучване на социологическа агенция "Алфа рисърч" по поръчка на проектите "Фабрика за идеи" и "Обсерватория за..

публикувано на 16.10.24 в 17:03

28 октомври ще бъде неучебен ден в училищата с изборни секции

28 октомври (понеделник) ще бъде неучебен за учениците от училищата в страната, в които има разположени избирателни секции. Това се посочва в заповед на министъра на образованието и науката Галин Цоков. "Денят след изборите за Народно събрание се..

публикувано на 16.10.24 в 16:48

Фондация "Теодора фон Ауерсперг" започва своята работа и в България

Защитата на животните и децата в неравностойно положение, както и насърчаването на различни културни инициативи, са основополагащи за подобряването на средата за живот у нас. Около тази идея се обединяват талантливата пианистка Надежда Цанова и..

публикувано на 16.10.24 в 08:15