Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По 3 версии работи разследването за катастрофата с L-39 в "Граф Игнатиево"

Снимка: 12-та Авиационна база

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда са версиите, по които работи разследването за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет L-39 в "Граф Игнатиево". Това съобщи майор Христо Анчев наблюдаващ прокурор от Военно окръжна прокуратура Пловдив. По думите му причината не може да се изясни бързо. Разследващите очакват данните от черната кутия да стеснят версиите, но експертите ще кажат, дали тя може да бъде разчетена. Законният срок за разследване е 2 месеца, но може да бъде удължен, обясни майор Анчев. Точно 13 минути е продължил полета на загиналите пилоти майор Петко Димитров и ст. лейтенант Венцислав Дункин. Те са излетели на 13 септември в 12:17 ч. Свидетели разказват, че машината стремглаво е поела надолу в права линия, напускайки формацията от още два самолета. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кенийски атлети най-бързи на “Маратон София 2024”

Шедрак Кимайо и Хариет Чеборе от Кения триумфираха на “Маратон София 2024” в класическата дистанция от 42,195 км. Кимайо успя да я преодолее за 2 часа, 15 минути и 4 стотни от секундата, а Чеборе – за 2 часа, 38 минути и 25 секунди. Хиляда бегачи..

публикувано на 13.10.24 в 16:05

Броят на инцидентите с тротинетки нараства близо три пъти

Само от юли до септември са възникнали 277 произшествия с участието на тротинетки и седем души са загинали – тази статистика представи пред Нова тв главен инспектор Лъчезар Близнаков от “Пътна полиция”. Броят на инцидентите се е увеличил близо три..

публикувано на 13.10.24 в 15:25
Станимир Михайлов

НЗОК започва проверки на болници заради съмнение за фалшиви хоспитализации

Националната здравноосигурителна каса ще проверява дали лечебни заведения са отчитали фалшиво лечение без пациентът да е лежал в съответната болница, каза пред БНР управителят на касата Станимир Михайлов, който преди броени дни беше възстановен..

публикувано на 13.10.24 в 13:48