Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвят 4-дневна екскурзия в България за българчета от Турция

Църквата „Свети Стефан“ - средището на българщината в истанбулския квартал „Фенер“
Снимка: bg.wikipedia.org

В рамките на посещението си в Истанбул за участие в туристическия форум „България – открий и сподели“ министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с Димитри Йотеф, председател на Фондацията на православните църкви на българската екзархия в Истанбул и с Христо Копано, заместник-председател, като пое ангажимент за организиране на 4-дневен тур за посещение в България на български деца и младежи на възраст 15-25 години от българската екзархия. 

Голяма част от младежите никога не са посещавали България и целта е до им бъдат показани знакови места в родината като грижа към общността, която се пази и съхранява от 19-ти век.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В албанското село Требище вече има българско неделно училище

Първо българско неделно училище отвори врати в село Требище, в албанската област Голо бърдо. Училището е наречено на най-красивия български празник - "24 Май" - в който почитаме делото на славянските просветители Кирил и Методий и на българската просвета и..

публикувано на 07.10.24 в 17:20

Българите в Словения се събират на есенна среща

Традиционната есенна среща на българската общност и приятелите на България в Словения ще се състои днес в българското посолство в Любляна. От дипломатическата мисия уточняват, че няма ограничения за присъствието на деца и други членове на..

публикувано на 05.10.24 в 07:25

Почина пазителят на българската памет в Румъния Лука Велчов

Почина Лука Велчов - доайенът на българите в Румъния. Новината съобщи дъщеря му. От нейна публикация в интернет става ясно, че на 5 октомври в 10:00 ч. ще има религиозна церемония в римокатолическата църква "Св. Йеремия" в Китила, на адрес..

публикувано на 03.10.24 в 12:59