Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фолклорни състави, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция на фестивал в Созопол

Снимка: БТА

Над 10 фолклорни състава, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция ще се съберат на фестивала "Балкантеа" в Созопол, който ще се проведе от 16 до 18 септември.  Събитието ще бъде открито от кмета на Созопол Тихомир Янакиев в Летния театър "Аполония" в града тази вечер в 19,30 ч. Във втория ден от 11.00 ч. ще бъде открит базар на балканските занаяти и изкуства на площад "Кулата" в Стария град. Посетителите ще могат да разгледат художествени изделия, ръчно изработени от естествени материали, сувенири, бижута, козметични продукти и кулинарни произведения. Музикалната програма, която и в трите дни ще започва в 19,30 ч. включва Гайдарски състав  от с. Равадиново, група Кукери от село Росен, мандолинен състав от община Суфли в Гърция, културно – художествено дружество "Анджели" от Сърбия и много други. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Екопътека ''Ждрелото на река Ерма''

Очаква ни есенно слънчево време, минималните температури ще падат

В петък , 18 октомври , ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Минималните температури ще бъдат между 2° и 3°, по Черноморието до 6°- 8°, в София – около 0°...

публикувано на 17.10.24 в 19:45

България днес - 17 октомври 2024 г.

В "България днес" на 17 октомври разговаряме за фалшификатите с проф. Иля Прокопов, експерт в областта на фалшифицираните антични и средновековни артефакти. Повод е изложбата "Fake (f)or Real – Истина или лъжа. " на Дома на европейската история в Брюксел,..

публикувано на 17.10.24 в 19:00
Милен Митев

СЕМ избра Милен Митев да е генерален директор на БНР за втори мандат

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР. Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова. СЕМ изслуша..

публикувано на 17.10.24 в 12:01