Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фолклорни състави, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция на фестивал в Созопол

Снимка: БТА

Над 10 фолклорни състава, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция ще се съберат на фестивала "Балкантеа" в Созопол, който ще се проведе от 16 до 18 септември.  Събитието ще бъде открито от кмета на Созопол Тихомир Янакиев в Летния театър "Аполония" в града тази вечер в 19,30 ч. Във втория ден от 11.00 ч. ще бъде открит базар на балканските занаяти и изкуства на площад "Кулата" в Стария град. Посетителите ще могат да разгледат художествени изделия, ръчно изработени от естествени материали, сувенири, бижута, козметични продукти и кулинарни произведения. Музикалната програма, която и в трите дни ще започва в 19,30 ч. включва Гайдарски състав  от с. Равадиново, група Кукери от село Росен, мандолинен състав от община Суфли в Гърция, културно – художествено дружество "Анджели" от Сърбия и много други. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево време и сравнително високи температури ни подарява 17 октомври

В четвъртък, 17 октомври, ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обед и над Централната част на България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България..

публикувано на 16.10.24 в 19:45

СЕМ изслуша кандидатите за генерален директор на БНР, предстои избор

Съветът за електронни медии днес изслуша последните трима кандидати за генерален директор на Българското национално радио преди да направи избора си на 17 октомври т.г. Седем души се състезават за поста – сегашният директор Милен Митев,..

публикувано на 16.10.24 в 17:17
Народен театър

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура. Това показват данни от национално социологическо проучване на социологическа агенция "Алфа рисърч" по поръчка на проектите "Фабрика за идеи" и "Обсерватория за..

публикувано на 16.10.24 в 17:03