Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фолклорни състави, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция на фестивал в Созопол

Снимка: БТА

Над 10 фолклорни състава, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция ще се съберат на фестивала "Балкантеа" в Созопол, който ще се проведе от 16 до 18 септември.  Събитието ще бъде открито от кмета на Созопол Тихомир Янакиев в Летния театър "Аполония" в града тази вечер в 19,30 ч. Във втория ден от 11.00 ч. ще бъде открит базар на балканските занаяти и изкуства на площад "Кулата" в Стария град. Посетителите ще могат да разгледат художествени изделия, ръчно изработени от естествени материали, сувенири, бижута, козметични продукти и кулинарни произведения. Музикалната програма, която и в трите дни ще започва в 19,30 ч. включва Гайдарски състав  от с. Равадиново, група Кукери от село Росен, мандолинен състав от община Суфли в Гърция, културно – художествено дружество "Анджели" от Сърбия и много други. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очаква ни топъл есенен вторник

Във вторник , 15 октомври, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена. Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°...

публикувано на 14.10.24 в 19:45

Ще строим скоростен път Монтана - София с тунел под "Петрохан"

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Йордан Вълчев подписа договор за изработване на идеен проект за скоростен път Монтана – София с тунел под старопланинския проход "Петрохан". Стойността на договора с..

публикувано на 14.10.24 в 17:18

Френска културна вълна залива София в идните седмици

До края на годината българската публика ще се срещне с френската култура под формата на поредица от прожекции на филми, литературни четения, конференции, изложби и пр. Поводът е 145 години от установяването на дипломатически отношения между..

публикувано на 14.10.24 в 12:25