Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев пожела на децата да бъдат творци на бъдещето си

Снимка: БТА

При откриването на учебната година в столичното 128 СУ "Алберт Айнщайн“ президентът Румен Радев призова учениците да бъдат "истински творци" на тяхното "собствено утре“. В приветствието си за Новата учебна година държавният глава пожела на всички български ученици здраве и една много интересна и успешна учебна година. "Този ден не е включен в официалния празничен календар на страната, но той е истински народен празник“, изтъкна президентът.

Румен Радев изрази своята дълбока признателност към учителите за техния благороден труд, грижите и любовта, както и "за подкрепата към прекрасното младо поколение на България“. Като изтъкна, че днешният ден е най-вълнуващ за първокласниците и техните родители, Радев посочи че "първи клас сигурно е най-трудният, но определено е най-интересният." Той заръча на първокласниците да уважават своите учители и да ги следват по пътя, по който те ще ги поведат, призова президентът, като им каза, че влизат в голямо и задружно семейство, в което ги чакат много интересни моменти, труд и знания. На най-големите ученици Радев пожела където и да изберат да учат, работят и живеят, да носят винаги България в сърцето си и да помнят заветите на учителите си. Радев отбеляза също и важната градивна роля и подкрепа на родителите, без която всички усилия в образователната сфера биха били напразни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите продължават, по върховете ще превали и сняг

През нощта  над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее; по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне..

публикувано на 16.09.24 в 19:05

България днес - 16 септември 2024 г.

В „България днес“ на 16 септември слушайте з а първия учебен ден в България и в българските неделни училища зад граница. От историка Веселин Лазаров узнаваме защо датата  15 септември е избрана за начало на учебната година в България. А Дарина..

публикувано на 16.09.24 в 19:00

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49